telefoon: (0594) 52 81 19

Andere woning kopen

Met de huidige lage rentes is het kopen van een nieuw huis erg aantrekkelijk. Veel mensen maken dan ook juist nu verhuisplannen. Maar hoe werkt dat eigenlijk wanneer je al een huis en een bijbehorende hypotheek hebt? Moet je de gok meteen wagen of kun je beter even wachten? Wij zorgen er graag samen met jou voor dat je precies weet waar je aan moet denken wanneer je een andere woning wilt kopen.

1. Wat kun je lenen?

Als je weet wat je te besteden hebt, wordt het kopen van een huis een stuk leuker. Het is handig om je maximale hypotheek te berekenen, voordat je je stort op de huizenjacht. Zo voorkom je dat je verliefd wordt op een huis waarvoor je de middelen niet hebt. Met onze eenvoudige rekentool kun je zelf alvast berekenen hoeveel geld je kunt lenen voor je toekomstige woning.


Bereken je maximale hypotheek

2. Waar moet je op letten?

Omdat je al een huis en een hypotheek hebt, zijn er een aantal belangrijke dingen om over na te denken. Zo kun je de oude hypotheek bijvoorbeeld oversluiten of meenemen en zou je kunnen besluiten om de hypotheek te verhogen. Ook moet je weten of je de dubbele lasten kunt betalen en welke kosten een verhuizing met zich meebrengen. Wij zoeken het graag voor je uit!


Lees meer

3. Droomhuis gevonden

Is de vonk overgesprongen? Heb je een huis gevonden dat zomaar eens een thuis zou kunnen worden? Voorkom teleurstellingen en check samen met ons of je het huis echt kunt betalen. Daarna is het tijd om de financiering te gaan regelen! Nu wordt het iets ingewikkelder, maar maak je geen zorgen: wij helpen je graag om de hypotheekvorm te vinden die het beste bij je past.


Plan een afspraak

Veelgestelde vragen over het kopen van een andere woning

Wat doe ik met mijn huidige hypotheek?

Lees ons antwoord

Wat is onderwaarde / overwaarde?

Lees ons antwoord

Welke eigen middelen kan ik inzetten?

Lees ons antwoord

Kom ik in aanmerking voor de NHG?

Lees ons antwoord

Welke rentevaste periode is het best?

Lees ons antwoord

Ik heb een schuld. Wat zijn de mogelijkheden?

Lees ons antwoord
Plan direct een afspraak in