telefoon: (0594) 52 81 19

Nu ook afspraak op afstand mogelijk via webcam

Benieuwd naar uw mogelijkheden op de hypotheekmarkt? Maar gezien de ontwikkelingen liever op afstand in plaats van op kantoor? Dat kan nu ook via de webcam!

U kunt bij ons een afspraak maken om met een van onze adviseurs via uw computer of tablet de mogelijkheden door te nemen. Middels een beveiligde omgeving kunt u na het invoeren van een door ons verstrekte inlogcode deelnemen aan het gesprek. Hiervoor is geen installatie van hardware of software voor nodig, maar kunt u direct één op één met onze adviseur online het gesprek doorlopen. Wij kunnen zelfs hypotheekberekeningen tonen en toelichten waar nodig.

Ontwikkeling rente, nieuws van NHG

De rente is nog steeds erg laag, waardoor er nog steeds veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning of hun huidige hypotheeklasten willen verlagen. Onlangs zijn er weer een paar grote banken en die de rentetarieven verlaagd hebben (Rabobank, Nationale Nederlanden, ABN Amro en Florius), terwijl ook de regiepartijen (VENN, Munt, IQwoon) erg scherp zijn en blijven. Opvallend is dat mensen steeds vaker kiezen voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit jaar is het voor het eerst dat dit het meest gesloten wordt. Voorheen was de rentevaste periode van 10 jaar het meest populair.

NHG maakte bekend dat de gemiddelde koopsom van een woning gestegen is naar € 290.000. Dit betekent dat mensen in 2019 een hypotheek met NHG kunnen afsluiten als ze een woning aankopen tot een waarde van € 290.000 (in 2018 is dit € 265.000). Goed nieuws voor mensen die een huis willen kopen, maar ook voor mensen die hun hypotheek willen oversluiten. Mensen met een iets duurder woning kunnen nu ook met NHG financieren, wat een behoorlijk rentevoordeel kan opleveren.

Wilt je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Wij helpen je graag!

Open huizen dag

Twee keer per jaar organiseert de NVM een Open Huizen Dag in heel Nederland. Morgen, zaterdag 1 oktober, is het weer zo’n dag. Je kunt dan tussen 11:00 en 15:00 zonder afspraak de deelnemende huizen bezichtigen, zo veel als je wilt. Er doen weer veel huizen mee, klik hier voor een link naar de  deelnemers.

Mocht je een bod willen doen op een woning, maak dan snel een afspraak. Ook kun je via onze site alvast berekenen wat je kunt lenen en wat de mogelijkheden zijn.

We wensen iedereen een leuke dag, zowel de deelnemers als de bezoekers!

Hypotheek voor nieuwbouw

De laatste tijd is er steeds meer interesse voor nieuwbouwwoningen, omdat er schaarste lijkt te ontstaan op de woningmarkt. Het kopen van een nieuwbouwhuis verschilt enorm van de koop van een bestaande woning. Je kunt alles naar wens en smaak indelen en inrichten, iets wat veel mensen aanspreekt. Vaak zijn de woningen ook een stuk energiezuiniger dan bestaande woningen, omdat ze volgens de nieuwste bouwbesluiten gebouwd moeten worden. Ook heb je de eerste jaren minder onderhoudskosten, omdat alles nieuw is.

Het specifieke karakter van nieuwbouw stelt andere eisen aan de hypotheek dan bij een bestaande woning. Zo krijg je te maken met een nieuwbouwdepot waar de termijnfacturen van de aannemer uit betaald kunnen worden. Ook heb je soms (gedeeltelijke) dubbele lasten, omdat tijdens de bouwperiode je nog in je huidige woning moet blijven wonen tot de oplevering.

Geldverstrekkers gaan heel verschillend om met nieuwbouwwoningen. Belangrijk is te weten hoe de verstrekker de marktwaarde van de woning bepaalt,  hoe lang de geldigheidsduur van de offerte bedraagt, welke rentevergoeding op het nieuwbouwdepot vergoed wordt en of ze renteverlies meefinancieren. Er zijn sommige geldverstrekkers met speciale tarieven voor nieuwbouwhypotheken. Zo bieden Nationale Nederlanden, Obvion en sinds kort ABN AMRO een extra korting op de toch al lage rente. Zo wordt de financiering van een nieuwbouwwoning vaak extra aantrekkelijk.

Find Hypotheken adviseert en bemiddelt voor nagenoeg alle geldverstrekkers. We kunnen dus altijd de hypotheek vinden die het beste bij je past. Wil je weten of nieuwbouw iets voor jou is? Of informatie over de financiële mogelijkheden? Maak dan vandaag nog een afspraak!

Rabobank kiest voor Find Hypotheken!

Rabobank Noordenveld West Groningen heeft er voor gekozen om ook samen te gaan werken met een selectief aantal onafhankelijke adviseurs. We zijn dan ook hartstikke trots om te mogen vertellen dat de samenwerkingsovereenkomst met de Rabobank inmiddels getekend is en we de Rabo Hypotheek hebben toegevoegd aan ons assortiment. Een echte primeur, omdat we hiermee in deze regio het eerste échte onafhankelijke advieskantoor zijn dat ook in producten van de Rabobank kan bemiddelen.

Enkele highlights van het product:

Meer weten? Maak dan direct een afspraak!

 

 

Nu ook op advieskeuze

Vanaf is Find Hypotheken ook te vinden op de onafhankelijke beoordelingssite advieskeuze.nl. Op deze onafhankelijke website, ondersteund door de consumentenbond, worden financieel dienstverleners vergeleken en gecheckt op hun kwaliteit op een heel transparante manier. Wij ondersteunen het initiatief van Advieskeuze uiteraard ook, vandaar dat er nu naast de reviews op Independer nu ook op op deze site geplaatst en bekeken kunnen worden. Kijk op: Wat klanten over ons zeggen

Hypotheek op basis van perspectiefverklaring

Voor uitzendkrachten is het vaak lastiger om een huis te kopen, omdat zij meer moeite hebben met het krijgen van een hypotheek. Omdat ze geen baanzekerheid hebben toetsen banken vaak op basis van het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaren. Vanaf 2 december komt daar gelukkig verandering in! Er zijn een aantal banken die nu op basis van een perspectiefverklaring gaan bekijken welke hypotheeklast iemand kan dragen. Dit is een initiatief van Obvion, Randstad en de VEH, maar wordt nu ook uitgerold naar andere banken. Deelnemers zijn ABN AMRO, ING, Obvion, BLG Wonen, AEGON en Rabobank. Florius haakt per 1 januari aan. Uiteraard kunnen wij het aanvraagtraject voor je verzorgen.

Hoe werkt het? De bank bepaalt niet langer het inkomen aan de hand van jaaropgaven, maar de intercedent van het uitzendbureau beoordeelt op basis van een aantal variabelen de inkomenszekerheid van haar medewerker. Gerekend wordt bijvoorbeeld met opleiding, leeftijd, branche, werkervaring en het aantal vacatures. De toets berekent de arbeidskansen voor de komende 5 jaar.  Er moet minstens een jaar aaneengesloten werkervaring zijn opgedaan via Tempo Team, Randstad of Yacht. Natuurlijk is dit nu nog maar een beperkte doelgroep, maar wij juichen deze ontwikkeling erg toe. De groep mensen met een flexibel arbeidscontract wordt steeds groter. Het is mooi dat door dit soort initiatieven deze groep ook een kans maakt op de woningmarkt.

Wil je meer weten over een hypotheek op basis van de perspectiefverklaring? Wij helpen je graag. Neem dan contact met ons op, of plan direct een afspraak in de agenda van de adviseurs.

 

Nu verkrijgbaar: Attens Hypotheken

Als Find Hypotheken volgen we de hypotheekmarkt natuurlijk op de voet. Toen enkele weken geleden Attens Hypotheken als nieuwe geldverstrekker gepresenteerd werd, waren we dan ook erg benieuwd naar de productspecificaties en voorwaarden. Attens biedt hypotheken aan mensen die deelnemen in het pensioenfonds van PGGM (Zorg en Welzijn). Na een uitgebreide studie en vergelijk, hebben we voor een tweetal klanten deze week de eerste aanvragen verstuurd. Vandaag kwamen de offertes van Attens binnen, en we kunnen niet anders concluderen dat Attens een welkome aanvulling is op de markt! De headlights:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Attens? U bent van harte welkom!

Open Huizen Dag op 3 oktober

Open Huizen Dag op 3 oktober

Op 3 oktober 2015 is het weer Open Huizen Dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je vrijblijvend en zonder afspraak binnenstappen bij ruim 40.000 te koop staande woningen. Maar hoe kun je als koper het meeste uit deze dag halen? Zorg in ieder geval dat je goed voorbereid op pad gaat!