telefoon: (0594) 52 81 19

Welke verzekeringen moet ik afsluiten?

Welke verzekeringen moet ik afsluiten bij een koopwoning?

Wanneer je een woning koopt, is het verstandig een aantal verzekeringen af te sluiten. Je hebt in elk geval een opstalverzekering nodig, hiermee verzeker je het huis en alles wat er letterlijk aan vast zit. Naast de opstalverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen aan te raden:

Inboedelverzekering
Het is raadzaam een inboedelverzekering af te sluiten, zodat je inboedel verzekerd is bij bijvoorbeeld inbraak of brand. Hiermee verzeker je alles wat je uit je huis kunt oppakken en meenemen, zoals bijvoorbeeld je meubels en computer.

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering kan handig zijn. Hiermee zorg je ervoor dat jij of je partner en eventuele kinderen niet in de financiƫle problemen komen wanneer een van jullie komt te overlijden. Bij sommige hypotheekvormen is de overlijdensrisicoverzekering al automatisch inbegrepen.

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten. Wanneer er een juridisch conflict over jouw koopwoning ontstaat, is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben die de juridische kosten in deze situatie dekt.

De hypotheekadviseurs van Find Hypotheken kunnen je tijdens een afspraak vertellen welke verzekeringen in jouw situatie raadzaam zijn om af te sluiten.