telefoon: (0594) 52 81 19

Einde rentevaste periode

Einde rentevaste periode

Als het einde van je rentevaste periode in zicht is, is het verstandig om nog eens goed te kijken naar je huidige hypotheek. Vanaf het einde van de rentevaste periode kan je de hypotheek boetevrij aanpassen. Soms kan dit lagere maandlasten opleveren!

Als je naar een manier zoekt om goedkoper te wonen of sneller af te lossen, kan het heel verstandig zijn om je hypotheek over te sluiten.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de hypotheekrente momenteel lager is dan op het moment dat je je hypotheek afsloot. Als je voor een hypotheek kiest met een lagere rente, kunnen je hypotheeklasten flink dalen. Wel moet er in dat geval goed gekeken worden daar de kosten die het oversluiten met zich mee brengt. Wanneer je tijdens je rentevaste periode wilt oversluiten, krijg je te maken met een boeten. Je krijgt ook te maken met kosten voor advies en de notaris. Wanneer je rentevaste periode is afgelopen, kun je boetevrij overstappen, maar krijg je wel te maken met de kosten die je maakt voor het oversluiten.

Als je gaat verhuizen komt het vaak voor dat de huidige hypotheek niet meer bij je nieuwe situatie past. Wanneer je bijvoorbeeld een duurder huis wilt kopen en een hogere hypotheek nodig hebt, kan dit een goed moment zijn om over te sluiten. Wanneer je verbouwplannen hebt en daardoor extra geld nodig hebt, kan het ook interessant zijn om de hypotheek over te sluiten. Onze adviseurs vertellen je graag meer!